Været i Bergen

Været i Bergen

Om "Været i Bergen"

Nettstedet "Været i Bergen" er en del av Geofysisk institutt sin satsing på formidling av informasjon om meteorologi og klima. Siden inneholder data fra to værstasjoner fra Aanderaa Data Instruments. Den ene er montert på taket på Geofysisk institutt på Florida i Bergen sentrum, og den andre på byfjellet Ulriken (ca. 605 moh.). I tillegg observeres det total kortbølget stråling fra solen (globalstråling) og solskinnstid på Florida med instrumenter fra The Eppely Laboratory Inc. og Kipp & Zonen.

I perioden 2002-2004 har Geofysisk institutt samarbeidet med Avdeling for ingeniørutdanning ved Høgskolen i Bergen (HiB) om hovedprosjekter. Vi har fått testet forskjellige løsninger for datalagring og presentasjon gjennom disse prosjektene.

Ved Geofysisk institutt har Jan Asle Olseth hatt det faglige ansvaret for prosjektet. I starten var Tor Villy Kangas involvert i planlegging og vedlikehold av deler av instrumenteringen, mens Tor de Lange i samarbeid med Aanderaa Data Instruments, vedlikeholder instrumentene i dag. Ole Edvard Grov har planlagt og utviklet løsninger for lagring og presentasjon. Knut Frode Dagestad har laget statistikk på tidsserier og bidratt med faglig innhold. Idar Hessevik har konfigurert server, og har sammen med Tor de Lange, montert webkamera. Vi takker også alle medarbeidere ved Geofysisk institutt som har kommet med innspill til innhold og utforming av nettstedet.

For å gjøre denne og andre webtjenester bedre er vi avhengige av tilbakemeldinger fra brukerne.

Kontaktperson: Joachim Reuder .